Χιλιάδες ναρκωτικά χάπια, τα οποία χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές πριν από τις επιθέσεις τους, εντοπίστηκε από το Λιμενικό σε Ρόδο και Καστελόριζο.
Στελέχη της περιφερειακής ομάδας Δίωξης ναρκωτικών του λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισαν στην παραλιακή περιοχή Κάτω Πέτρες δύο τσουβάλια σε απόσταση 100 μέτρων το ένα από το άλλο με 181.000 χάπια Captagon σε δισκία. Τα χάπια ήταν συσκευασμένα σε 90 πλαστικές συσκευασίες κάποιες μάλιστα από τις οποίες ήταν αλοιωμένες από την εισρροή θαλασσινού νερού.
Την ίδια στιγμή σε παραλία της Μεγίστης εντοπίστηκαν τα ίδια χάπια σε 40 συσκευασίες που περιείχαν 80.800 τεμάχια. Οι συσκευασίες έφεραν εξωτερικά λογότυπο με το σύμβολο της σβάστικας και πιθανολογείται ότι μεταφέρονταν με κάποιο πλοίο και ρίχθηκαν στη θάλασσα ή ότι ξεβράστηκαν από κάποιο ναυάγιο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προκειμένου να διαπιστωθεί πως βρέθηκαν στις παραλίες οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά χάπια.