«Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η Δικογραφία για τα Τέμπη: Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις;»

Στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η δικογραφία για τα Τέμπη – Τι ακολουθεί

Δικαστική Έρευνα για το Σιδηροδρομικό Δυστύχημα

Σήμερα,Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου,ο εφέτης ανακριτής παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,κ. Κωνσταντίνο Τζαβέλα, τα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση του σιδηροδρομικού ατυχήματος στα Τέμπη. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τους πρώην Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κατά την περίοδο 2016-2023.

Ο κ.Τζαβέλας προγραμματίζει να αποστείλει αυτά τα δεδομένα στον πρόεδρο του Δικαστικού Συμβουλίου που θα συσταθεί τις επόμενες ημέρες από δικαστές του Αρείου Πάγου. Το συμβούλιο αυτό θα εξετάσει την παραπομπή του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών,κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί αν οι Γενικοί Γραμματείς πρέπει να εξεταστούν επίσης ως συμμετόχοι σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών ή αν η ευθύνη τους είναι αυτοτελής. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί αυτοτέλεια στην ευθύνη τους,η ανάκριση στη Λάρισα θα επαναληφθεί και θα ξεκινήσει νέος κύκλος ερευνών για αυτούς τους επτά συγκεκριμένους υπεύθυνους.

Η κύρια ανάκριση είχε ολοκληρωθεί με 36 κατηγορούμενους και σήμερα ο φάκελος της δικογραφίας στάλθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Scroll to Top