Ν. Παπανδρέου: Η Τουρκία εκτός αμυντικής πολιτικής ΕΕ – Μια κρίσιμη δήλωση για το μέλλον της Ευρώπης

Παπανδρέου για Γάζα: Η σιωπή και η αδράνεια ισοδυναμούν με συνενοχή

Ευρωβουλευτής Παπανδρέου: Όχι στην Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Άμυνα

Ο Νίκος Παπανδρέου, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Τουρκίας στη νέα αμυντική δομή της Ευρώπης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χθες.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, αναφέρθηκε στην παράνομη σύλληψη και κράτηση πέντε Ελληνοκυπρίων από τις δυνάμεις κατοχής του ψευδοκράτους. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε τις επεκτατικές και παράνομες ενέργειες που προέρχονται από το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο υποστηρίζει το ψευδοκράτος σε πολλές χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σχετικά με τα λεγόμενά του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής δήλωσε: «Δεν αρκεί που ο Ερντογάν έχει αναλάβει τη μισή Λιβύη. Δεν αρκεί που έχει πάρει τη Συρία και την ελέγχει. Δεν αρκεί που πριν μερικά χρόνια βομβάρδισε την Αρμενία. Δεν αρκεί ότι προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία και να ονομάσει το Αιγαίο, Τουρκοαιγαίο (TurkAegean). Δεν αρκεί που έχει φυλακίσει πολλούς Κούρδους και τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης και αλλού. Τώρα θέλει να φυλακίσει και Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες».

Αναφερόμενος στους πέντε συλληφθέντες Ευρωπαίους πολίτες, σημείωσε ότι η «αμαρτία» τους είναι πως επιθυμούν να επισκεφθούν τα πάτρια εδάφη τους. Πρόσθεσε ότι «με το αυριανό ψήφισμα θα καταγγέλλουμε αυτήν την πράξη και θα απαιτήσουμε την απελευθέρωσή τους».

Σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική άμυνας της Ευρώπης, υπογράμμισε: «Ως Έλληνες εδώ σήμερα ζητάμε προσοχή όσον αφορά τον σχεδιασμό SAFE κι έως ότου η Τουρκία εκδημοκρατιστεί πλήρως, δεν πρέπει να γίνει μέλος αυτής της νέας δομής άμυνας».

Scroll to Top