Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.για την κατάσταση των ΕΛΤΑ
Μέσω μιας πρόσφατης ανακοίνωσης, το γραφείο τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) επισημαίνει τις εξελίξεις γύρω από το κλείσιμο υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) και τη στάση της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα.
Συγκεκριμένα, το Κ.Κ.Ε. τονίζει ότι: «Η κυβέρνηση έχει όλη την ευθύνη ώστε,αντί για λουκέτα,απολύσεις και ιδιωτικοποίηση να στηρίξει τα ΕΛΤΑ με επαρκή κρατική χρηματοδότηση,προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και βελτίωση των υποδομών,για να εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών,σε κάθε γωνιά της χώρας.»
Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στην ευθύνη που φέρουν οι πολιτικές δυνάμεις – συμπεριλαμβανομένων μελών της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων – οι οποίοι τώρα εκφράζουν έκπληξη λόγω της κοινωνικής πίεσης και των αντιδράσεων του κόσμου αλλά στο παρελθόν στήριξαν σταδιακά την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ταχυδρομικών υπηρεσιών.
Καταλήγοντας, τονίζεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό τίποτα λιγότερο από τη διακοπή του κλεισίματος καταστημάτων των ΕΛΤΑ καθώς και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τους.
