Αντίκτυποι της Αμερικανικής Παρέμβασης στη Βενεζουέλα
Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την αμερικανική παρέμβαση στη Βενεζουέλα. Σε επίσημες δηλώσεις και αναρτήσεις, τονίζεται η ανάγκη για “καλούμε σε αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή κλιμάκωσης”.
Συγκεκριμένα, κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν: “Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή. Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση.”
Η διπλωματική αποστολή της Ελλάδας διατηρεί τακτική επαφή με την ελληνική κοινότητα που βρίσκεται στη Βενεζουέλα. Η μονάδα διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια που απαιτείται για τυχόν εκκενώσεις.
Τέλος, το Υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε στο κοινωνικό δίκτυο “X” ότι: «Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, συνεργαζόμενο στενά με τους ευρωπαίους εταίρους και την Πρεσβεία στο Καράκας, η οποία είναι σε επαφή με την ελληνική κοινότητα εκεί και είναι έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη».
