Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σχολιάζει την πρόσφατη ανάρτηση του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των λίγων και ευνοημένων, ο πρωθυπουργός των ελίτ».
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει στη δήλωσή του: «με τη σημερινή του ανάρτηση, ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να αντιμετωπίσει “με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα κάθε αρνητική συνέπεια που μπορεί να προκύψει από την τελευταία αναταραχή είτε αυτή θα αφορά την αγορά ενέργειας είτε τις ανατιμήσεις αγαθών”. Είναι προφανές ότι είτε απευθύνεται σε πολίτες άλλης χώρας είτε ζει σε μια εικονική πραγματικότητα όταν αγνοεί ότι στη χώρα που κυβερνά εδώ και επτά χρόνια η πληθωριστική πίεση παραμένει υψηλή, πλήττοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Οι τιμές στα τρόφιμα έχουν εκτοξευθεί και η πρόσβαση σε οικονομική ενέργεια είναι σχεδόν αδύνατη.
«Επιπλέον», προσθέτει «δηλώνει στην ανάρτησή του ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “έχει τη γνώση και τη βούληση να παρέμβει σε κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας”, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του η κερδοσκοπία και η αισχροκέρδεια ανθίζουν».
Καταλήγοντας,ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των λίγων και ευνοημένων», επισημαίνοντας πως «οι πολλοί που έχουν παραγκωνιστεί έχουν επιλογή: το ΠΑΣΟΚ και μια νέα πολιτική κατεύθυνση».
