Κοζάνη: Τραγική κατάληξη για τον 78χρονο αγνοούμενο – Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τους συγγενείς του

Κοζάνη: Νεκρός βρέθηκε στο βουνό ο 78χρονος που αγνοούνταν – Συγκλονίζουν οι περιγραφές των συγγενών

Θλιβερός Επίλογος στην Αναζήτηση του Στέργιου Βλάχου

Με οδυνηρό τρόπο ολοκληρώθηκε η αναζήτηση του 78χρονου Στέργιου Βλάχου στην Κοζάνη.Ο ηλικιωμένος, που είχε εξαφανιστεί από το πρωί της Τετάρτης (6/5), βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το μεσημέρι της Κυριακής (17/5) σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά στο Πλατανόρευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia.gr, ο 78χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα άνοιας και καταγόταν από τα Σέρβια, ενώ διέμενε μόνιμα στο Πλατανόρευμα. Είχε φύγει για τον καθιερωμένο περίπατό του αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν εκτενείς έρευνες τόσο εντός της κοινότητας όσο και στις γύρω περιοχές,με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και drones,χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η σύζυγός του μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο Mega περιέγραψε συγκλονισμένη την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του: «Ξυπνήσαμε εκείνο το πρωί όπως κάθε μέρα. Ήπιαμε καφέ μαζί και βγήκαμε στον κήπο. Ενώ εγώ απλώνα τα ρούχα, εκείνος καθόταν σε μια καρέκλα. Του είπα ότι θα μπω μέσα να ελέγξω το φαγητό και όταν ξαναβγήκα δεν τον είδα πάλι». Η ίδια πρόσθεσε: «Ανησυχήσαμε όλοι πολύ· οι γείτονες φώναζαν “Στέργιο” αλλά τίποτα». Με δάκρυα στα μάτια είπε: «Ακόμη κοιτάω γύρω μου σαν να πιστεύω ότι θα τον δω κάπου».

Η εγγονή του αρχικά πίστευε ότι θα τον έβρισκαν γρήγορα: «Νομίζαμε ότι θα τον βρίσκαμε αμέσως μόλις αρχίσαμε την αναζήτησή μας κοντά εδώ»,δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε η ίδια, εξερεύνησαν όλους τους πιθανούς δρόμους χωρίς αποτέλεσμα.

Ο φίλος του Θανάσης Μπλαντας περιέγραψε τον 78χρονο ως έναν κοινωνικό άνθρωπο που αγαπούσε τη ζωή: «Ήταν ενεργός στη αγορά και συμμετείχε σε παζάρια», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ήταν καλός χορευτής και περπατούσε συχνά.

Η κόρη του αναφέρθηκε στις συνθήκες ζωής του πατέρα της λέγοντας πως προτιμούσε ήπιους δρόμους για τις βόλτες τους: «Προτιμούσε να κάνει κύκλους ή να πηγαίνει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο», εξηγώντας παράλληλα τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε λόγω των προβλημάτων υγείας.

“Ήταν καταβεβλημένος, δεν μπορούσε να περπατήσει”

Mία γυναίκα έγινε μάρτυρας μιας σημαντικής στιγμής καθώς είδε τον ηλικιωμένο άνδρα την κρίσιμη ημέρα: “Τον ρώτησα ‘Στέργιο πού πας στη ζέστη;’ κι αυτός μου απάντησε ‘Όπου με βγάλει ο δρόμος'”. Παρά τις συμβουλές της για προστασία από τη ζέστη με καπέλο και νερό, εκείνος αρνήθηκε λέγοντας πως δεν τα χρειάζεται.

Κύλιση στην κορυφή