Σημαντική Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη
Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ερευνών που σχετίζονται με τρεις εμπρηστικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε κατοικίες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας την 1η Ιουλίου, καθώς και με τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων (μία γυναίκα και δύο άνδρες) που φέρονται να έχουν συμμετοχή στην υπόθεση.Παράλληλα,διεξάγονται έρευνες σε διάφορους χώρους για τη συγκέντρωση στοιχείων και την αναγνώριση πιθανών άλλων εμπλεκομένων.
Η Βάγια Νέστορα ήταν μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα και έχασε τη ζωή της από τις συνέπειες των εμπρηστικών επιθέσεων, ενώ τέσσερις ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Πρόσφατα αναφέρθηκε ότι οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει υλικό από πολλές κάμερες ασφαλείας, ορισμένες εκ των οποίων κατέγραψαν τους τρεις δράστες (δύο από αυτούς ήταν πάνω σε ένα μηχανάκι ενώ ο τρίτος οδηγούσε άλλο).
Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ομάδα πίσω από αυτές τις επιθέσεις φαίνεται να έχει κάποιο κρησφύγετο κοντά στα σημεία όπου έγιναν οι εμπρησμοί. Οι έρευνες διεξάγονται υπό άκρα μυστικότητα με παρακολουθήσεις συγκεκριμένων τοποθεσιών. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι δράστες ανήκουν σε μια ομάδα ατόμων που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές λόγω επεισοδίων με αστυνομικές δυνάμεις.
Η 72χρονη Βάγια Νέστορα υπεβλήθη σε επείγουσα νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μετά την επίθεση, όπου διασωληνώθηκε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω σοβαρών εγκαυμάτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, η κατάσταση υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη όταν μεταφέρθηκε εκεί στις 5:53 τα ξημερώματα του Ιουλίου 1ου. Παρόλες τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για να σωθεί η ζωή της – καθώς είχε εγκαύματα που κάλυπταν το 80% του σώματός της – δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά της στις 18:50.
Η κηδεία πραγματοποιήθηκε χθες.
