Γκράβα: Συναγερμός στο σχολείο λόγω οσμής αερίου – Κλείνει για σήμερα!

Κλειστό παραμένει σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026, το σχολικό συγκρότημα της‌ Γκράβας, καθώς η έντονη οσμή που εντόπισαν γονείς και εκπαιδευτικοί προκάλεσε ανησυχία στη σχολική κοινότητα.Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Αθηναίων, απαιτώντας άμεσες λύσεις. Το ζήτημα είχε ήδη⁢ οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση ‍του σχολείου στις 2 Οκτωβρίου,⁣ στη διακοπή ⁢της παροχής φυσικού αερίου και στην αποχή των μαθητών από τα μαθήματα λόγω ‌φόβου για την ασφάλειά τους.

Ομόφωνη απόφαση για αναστολή της⁤ διά ζώσης λειτουργίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να​ ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος. Παράλληλα, ζητήθηκε‍ από τις αρμόδιες εταιρείες, το υπουργείο ​και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να ολοκληρώσουν άμεσα τους τεχνικούς ελέγχους και να παραδώσουν τα πορίσματά τους.

Για τη διασφάλιση της εκπαιδευτικής‍ διαδικασίας με ασφάλεια, τα μαθήματα διεξάγονται μέσω τηλεκπαίδευσης, μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών.

«Αναστέλλεται η λειτουργία⁤ του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας για Παρασκευή. Καλώ τις αρμόδιες εταιρείες, το Υπουργείο και το ΤΕΕ να ολοκληρώσουν τους ελέγχους τους ώστε να έχουμε τα πορίσματα μέχρι την Κυριακή. Με την ασφάλεια των παιδιών μας δεν παίζουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων,⁤ Χάρης Δούκας.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα⁤ παραμείνει σε ισχύ‌ έως νεότερη ενημέρωση, όταν θα επιβεβαιωθεί ‍επίσημα ⁢η ασφαλής επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων. Οι​ απαραίτητοι τεχνικοί​ έλεγχοι έχουν ήδη προγραμματιστεί από τα ⁢αρμόδια κλιμάκια με στόχο την όσο πιο γρήγορη επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

Κύλιση στην κορυφή