Δημοσκοπήσεις: Το «μπουμπερανγκ» που πλήττει τον Κασιδιάρη

Η συμμετοχή του κόμματος Συμμαχία ‍Ελλήνων στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να⁢ μην ευνοεί τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος το υποστηρίζει, ‍καθώς ‍τα αποτελέσματα δεν ανταγωνίζονται τις υψηλές προσδοκίες του.

Οι τέσσερις μετρήσεις του Οκτωβρίου που περιλαμβάνουν το κόμμα δείχνουν σαφώς χαμηλότερα ποσοστά από ​αυτά‍ που επιθυμούσε ο Κασιδιάρης.Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO (21/10),⁣ η Συμμαχία​ Ελλήνων κατατάσσεται εκτός Βουλής με ποσοστά 2,4% στην πρόθεση ψήφου και 2,8% στην εκτίμηση. Τα ​αποτελέσματα των τριών άλλων ερευνών είναι ⁢τα εξής: Alco ‌4% στην πρόθεση‌ ψήφου, Marc ​3,8% στην⁣ πρόθεση ‌και ​4,2% στην εκτίμηση. Τέλος, η ⁢ Opion Poll δείχνει​ ποσοστά 2,9% στην πρόθεση και 3,5% στην εκτίμηση.

Aποκλεισμός και υποεκτίμηση

Aναμφίβολα, τα παραπάνω στοιχεία δεν μπορούν να αφήσουν τον Κασιδιάρη ευχαριστημένο. Μετά την αποφυλάκισή⁢ του ⁤είχε δηλώσει ‌ότι . Είναι ⁤σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνταγματολόγοι θεωρούν απίθανο ο Άρειος Πάγος να επιτρέψει τη συμμετοχή αυτού του σχήματος στις επόμενες εκλογές⁣ λόγω της εμπλοκής πρώην στελεχών της Xρυσής Αυγής.

Pολιτικοί ⁣αναλυτές πάντως πιστεύουν ότι η Συμμαχία Ελλήνων υποτιμάται στις ⁢δημοσκοπήσεις,καθώς πολλοί ψηφοφόροι ⁤διστάζουν να δηλώσουν την προτίμησή​ τους ‍σε ένα κόμμα που έχει τη​ στήριξη του Κασιδιάρη. Έτσι ‌αν τελικά κατέβαινε στις εκλογές ⁤θα μπορούσε⁣ να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που ⁣καταγράφεται στις⁢ έρευνες.

Γ.Δ.

Κύλιση στην κορυφή