Η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Π. Φιλιππίδη για βιασμό, τελικά κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο. Μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση αυτή, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κοινωνία, ήρθε στο φως την Τρίτη (27/10). Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του σχετικά με τη γυναίκα που κατηγόρησε τον ηθοποιό για επαναλαμβανόμενο βιασμό, μετά από μια εκτενή διαδικασία αποδείξεων.
Αυτή η δικαστική απόφαση ακολουθεί την αθώωση του γνωστού ηθοποιού από το Εφετείο για τις ίδιες κατηγορίες. Μετά την αθώωσή του, ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέβαλε μήνυση κατά της γυναίκας για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική κατάθεση.
Η ετυμηγορία και οι συνέπειες
Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη γυναίκα και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αναγνωρίστηκε στη γυναίκα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η τελική ετυμηγορία ήταν αντίθετη προς την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω ανεπαρκών στοιχείων που να αποδεικνύουν την ενοχή της.
Ένταση στην αίθουσα του δικαστηρίου
Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της ετυμηγορίας επικράτησε ένταση στην αίθουσα. Όταν ακούστηκε η καταδικαστική απόφαση, η γυναίκα αντέδρασε φωνάζοντας «ντροπή». Αυτή η αντίδραση προκάλεσε άμεση απάντηση από τον πρόεδρο της έδρας, ο οποίος δήλωσε: «Επιθυμώ όταν επιστρέψω σπίτι μου να είμαι ήσυχος.Αν κάνω λάθος είμαι άνθρωπος και μπορεί να συμβεί αυτό. Να είστε σίγουρη ότι ενήργησα σύμφωνα με τη συνείδησή μου». Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι ούτε μάντης ούτε Θεός.
Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η καταγγελία αφορά βιασμό κατ’ εξακολούθηση εκ μέρους του Π. Φιλιππίδη, και είναι μόνο μία εκ των τριών γυναικών που έχουν κινηθεί νομικά κατά αυτού. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε απαλλαγεί ομόφωνα λόγω αμφιβολιών σε σχέση με αυτή την κατηγορία αλλά αντιμετωπίζει άλλες πτυχές στη νομική διαδικασία καθώς σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ένοχος για δύο περιπτώσεις αποπειρών βιασμού άλλων γυναικών και επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή; Η πλευρά του έχει ήδη δηλώσει ότι θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο.
