Ανακοίνωση της Νίκης σχετικά με την υπόθεση του Μακάριου Λαζαρίδη
Η Νίκη εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρεται στην περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση «αγνοεί την πολιτική ηθική» και με τη στάση της αυτή «προκαλεί ζημία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά και στην κοινωνία».
«Ο απόφοιτος από το college της… διαπλοκής, Μακάριος Λαζαρίδης, έβαλε τελεία και παύλα στη γαλάζια αριστεία μετά τη νέα αποκάλυψη και για δεύτερο διορισμό στο Δημόσιο με πτυχίο από κολέγιο “μαϊμού”.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος έχει επωφεληθεί από κρατικές θέσεις χάρη στις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη – συνεργάτη του στον τομέα των ρουσφετιών – βρίσκεται σε δημόσιες θέσεις τη στιγμή που εκατοντάδες πολίτες αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για μικρές παραβάσεις.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση μιας 53χρονης καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση λόγω πλαστογραφίας απολυτηρίου Δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί στο Δημόσιο. Η πολιτική ηθική φαίνεται να αγνοείται πλήρως από μια κυβέρνηση που προβάλλει ψεύτικες υποσχέσεις και εφαρμόζει διπλά μέτρα στους πολίτες της χώρας. Η ζημιά δεν περιορίζεται μόνο στο Δημόσιο αλλά επηρεάζει άμεσα την κοινωνία, η οποία παρακολουθεί έκπληκτη τα ανήθικα πρότυπα που προβάλλονται», αναφέρει η ανακοίνωση.
Κλείνοντας,τονίζεται: «Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε κύριε Μητσοτάκη; Ότι οι αξίες της αξιοκρατίας αντικαθίστανται από άλλες πρακτικές; Ότι με την προστασία προς τον Λαζαρίδη συνεχίζεται αυτή η ηθική κατάπτωση; Ότι λίγες ημέρες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές “διδάσκονται”» το μάθημα της εκμηδένισης των αξιών;
Η ευθύνη της γαλανόλευκης εξουσίας είναι σοβαρή και δεν μπορεί να περιορίζεται σε γενικές δηλώσεις περί κατάργησης του ρουσφετιού. Απαιτούνται συγκεκριμένες απαντήσεις καθώς και μια παραδειγματική στάση απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά.»
