«Εκκένωση σε Μεταξάτα, Λακήθρα και Κουρκουμελάτα: Φωτιά στην Κεφαλονιά προκαλεί ανησυχία»

Η φωτιά στην ​Κεφαλονιά έχει πλέον σβήσει, καθώς δεν υπάρχει ενεργό⁣ μέτωπο.Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (4/10) ​σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στα Μεταξάτα, προκαλώντας την άμεση ενεργοποίηση⁤ του 112 για την προληπτική ⁣απομάκρυνση των κατοίκων από τρεις γειτονικούς‌ οικισμούς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για​ το συμβάν γύρω στις 16:20 και οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην κατάσβεση ενισχύθηκαν.Συνολικά, κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με μία πεζοπόρη ομάδα της 16ης ΕΜΟΔΕ ‌και‍ επτά οχήματα.

Αεροπορικές δυνάμεις περιλάμβαναν​ δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ η⁤ Τοπική Αυτοδιοίκηση συνέβαλε με υδροφόρες στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Φωτιά ​στην Κεφαλονιά: ⁤Το μήνυμα του 112

Στις 16:51 εκδόθηκε μήνυμα μέσω⁤ του⁣ 112 για την προληπτική απομάκρυνση των‌ πολιτών που βρίσκονταν ‍στις περιοχές Κουρκουμελάτα, Μεταξάτα και Λακήθρα.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να κατευθυνθούν μέσω Λειβαθούς προς το Αεροδρόμιο.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κουρκουμελάτα, Μεταξάτα και Λακήθρα απομακρυνθείτε μέσω Λειβαθούς προς Αεροδρόμιο», ανέφερε το μήνυμα του 112.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή σας

‼️ ​Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Κουρκουμελάτα, #Μεταξάτα ⁢και #Λακήθρα απομακρυνθείτε μέσω #Λειβαθούς πρός #Αεροδρόμιο

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM

@pyrosvestiki

@hellenicpolice

— 112 ⁤Greece (@112Greece) October 4, ⁣2026

Η κατάσταση στη φωτιά στα Μεταξάata⁣

Aργότερα η κατάσταση βελτιώθηκε ‍σημαντικά καθώς η φωτιά δεν είχε πια ενεργό μέτωπο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ενισχυθεί σε σχέση με την αρχική τους κινητοποίηση όπου συμμετείχαν μόλις19 πυροσβέστες μαζί με μία πεζοπόρη ομάδα της ίδιας μονάδας και πέντε οχήματα.

< п><п>Sτην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μηχανήματα έργου καθώς και υδροφόρες από⁤ τον δήμο.

Κύλιση στην κορυφή