Αλλαγές στον Καιρό από Τρίτη
Από αύριο Τρίτη, το καιρικό σκηνικό θα υποστεί σημαντικές αλλαγές, καθώς οι ανοιξιάτικες συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες θα δώσουν τη θέση τους σε πιο μεταβλητές καιρικές καταστάσεις. Αναμένονται βροχές, καταιγίδες και αύξηση των ανέμων, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η ημέρα θα ξεκινήσει με ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας.Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά η κατάσταση θα αλλάξει κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ακολούθως στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στα κεντρικά και βόρεια τμήματα δεν αποκλείονται καταιγίδες.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, παραμένοντας κυρίως στα βορειοανατολικά.
Στις υπόλοιπες περιοχές του κράτους ο ουρανός θα είναι γενικά καθαρός με λίγες μόνο νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο κατά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα όμως οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν φτάνοντας τα 6 μποφόρ ενώ στα νότια πελάγη μπορεί να αγγίξουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν προβλέπεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή. Ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι τιμές του θερμόμετρου θα κυμανθούν μεταξύ 24-25 βαθμών.
Pότε χρειάζεται ομπρέλα;
Ο γνωστός μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς επισημαίνει ότι η νέα εβδομάδα διατηρεί ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά όπως αρκετή ηλιοφάνεια αλλά παράλληλα υπάρχουν πιθανότητες για πρόσκαιρες περιόδους αστάθειας κυρίως στα εσωτερικά τμήματα της χώρας.Όπως τονίζει, ιδιαίτερα την Τρίτη τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα ειδικά στα κεντρικά και βόρια μέρη του κράτους.
Στην ίδια γραμμή κινείται κι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης που προειδοποιεί για μια προοδευτική μετάβαση προς πιο έντονες άστατες συνθήκες μετά την Τρίτη λόγω εισβολής ψυχρών αερίων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη. Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να προκαλέσει μπόρες ή καταιγίδες κατά τις απογευματινές ώρες ενώ δεν αποκλείονται χαλαζοπτώσεις ή ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα.
Έντονα Φαινόμενα το Σάββατο
Aκόμη όσο προχωράμε στην εβδομάδα υπάρχει πιθανότητα επέκτασης των φαινομένων σε παράκτιες περιοχές του Αιγαίου ενώ μεταξύ Πέμπτης έως Σαββάτου ο καιρός μπορεί να γίνει ακόμα πιο «βαρύς», αυξάνοντας τον κίνδυνο για έντονες τοπικές καταστάσεις καθώς επίσης μικροπλημμυρισμένα επεισόδια σε ευάλωτες ζώνες.
Με απλά λόγια λοιπόν ίσως χρειαστεί ξανά ομπρέλα ειδικά κατά τις απογεματινές ώρες!
