Σύλληψη 46χρονου για θανάτωση σκύλου στην Κυνουρία
Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού, ο οποίος σχετίζεται με την υπόθεση του νεκρού σκύλου που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στο Άστρος Κυνουρίας, έχοντας ένα σύρμα γύρω από τον λαιμό του. Έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε καταγραφεί από τοπικό κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να σέρνει το άψυχο σώμα του ζώου και στη συνέχεια να το πετάει στα σκ垃圾.
Η εξαφάνιση του ζώου
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης, ο εν λόγω σκύλος είχε ιδιοκτήτη και ήταν εφοδιασμένος με μικροτσίπ (ηλεκτρονική σήμανση), ενώ είχε υποβληθεί σε διαδικασία στείρωσης. Η δήλωση εξαφάνισης έγινε μία ημέρα πριν τον εντοπισμό του νεκρού ζώου. Ο κηδεμόνας αναζητούσε συνεχώς τον τετράποδο φίλο του μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψε το άτυχο κατοικίδιο στα απορρίμματα.Οι έρευνες της ΕΛΑΣ τώρα επικεντρώνονται στο πώς κατέληξε το ζώο στον γείτονα και γιατί αυτός δεν ενημέρωσε εγκαίρως τις αρμόδιες αρχές ή τον ιδιοκτήτη.
Αποτελέσματα νεκροψίας και δηλώσεις του συλληφθέντα
Όπως αναφέρει το astros-kynoyrianews.gr,τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροψίας δείχνουν ότι ο θάνατος δεν προήλθε από πνιγμό. Έχουν ληφθεί δείγματα για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου.Από την πλευρά του, ο 46χρονος ισχυρίζεται ότι βρήκε τον σκύλο ήδη νεκρό έξω από την κατοικία του και αποφάσισε απλώς να τον απορρίψει στον κάδο.
Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό: «Συνελήφθη,προχθές (27.7.2026) το βράδυ, σε κοινότητα της Βόρειας Κυνουρίας, από αστυνομικούς της περιοχής μας ένας 46χρονος αλλοδαπός για παράβαση των νόμων περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς.» Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η κατηγορία αφορά τη θανατική πράξη κατά ενός κατοικίδιου (σκυλιού) ιδιοκτησίας ημεδαπού που συνέβη στις 27 Ιουνίου 2026.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές ενώ η προανάκριση διεξάγεται από την Αστυνομία Βόρειας Κυνουρίας.
