Αγρότες σε Κινητοποίηση για τα Δικαιώματά τους
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και από την περασμένη Κυριακή έχουν καταλάβει τους δρόμους, απαιτώντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην παραγωγή. Τα κύρια αιτήματά τους περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εξασφάλιση δίκαιων τιμών για τα προϊόντα και την άμεση αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν υποστεί.
Με μπλόκα από τον Έβρο έως την Κρήτη, οι αγρότες προειδοποιούν ότι θα οργανώσουν γιορτές στις Εθνικές Οδούς αν δεν υπάρξει διάλογος με κυβερνητικούς εκπροσώπους.
Καταστάσεις στους Δρόμους
Η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ο Ε-65 παραμένουν κλειστοί, ενώ οι κινητοποιήσεις επεκτείνονται στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα.Χθες στο Κιάτο σημειώθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις όταν οι αγρότες επιχείρησαν να αποκλείσουν την Ολυμπία Οδό. Στις Σέρρες υπήρξε ένταση όταν κάποιοι αγρότες έσπασαν το μπλόκο της Αστυνομίας και κατευθύνθηκαν προς τον Προμαχώνα μέσω των χωραφιών.
Στη Νίκαια οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι αυτήν την Κυριακή ενισχύοντας τα μπλόκα τους και προγραμματίζοντας νέες δράσεις.Αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 τρακτέρ στο σημείο.
Kαλπάκι
Ο δρόμος στο Καλπάκι άνοιξε πλήρως λίγο μετά τις 22:00 αφού οι αγρότες κράτησαν το σημείο κλειστό για αρκετές ώρες. Το συντονιστικό τους αναμένεται να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις.
Διόδια Μαλγάρων
Στα Μάλγαρα,οι διαδηλωτές έκλεισαν το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη για περίπου μία ώρα ενώ το ρεύμα προς Αθήνα παραμένει κλειστό από τη Δευτέρα καθώς δηλώνουν ότι δεν θα ανοίξουν πριν ολοκληρώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Προμαχώνας
Aφού πέρασαν πολλές ώρες προσπαθειών, οι αγρότες έφτασαν στο τελωνείο του Προμαχώνα όπου θα αποφασίσουν αν θα κλείσουν το τελωνείο και πόσο χρόνο αυτό θα διαρκέσει.
E-65 στην Καρδίτσα
Sτον κόμβο της Καρδίτσας έχει συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 γεωργικά μηχανήματα στον μπλόκο του E-65.
Pάτρα – Πύργος
Sτην παλαιά εθνική Πατρών–Πύργου στήθηκε νέο μπλόκο στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας όπου περίπου 35 τρακτέρ έκλεισαν τον δρόμο για μία ώρα.
Kιάτο
Sτο Kιάτο επικράτησε ένταση όταν περίπου 200 αγρότες ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας χημικά κατά των διαδηλωτών ενώ ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περίπου μία ώρα.
Eύζωνοι
Mετά τις 21:30 άνοιξε το τελωνείο των Ευζώνων όπου επιτρέπεται η διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν ελληνικά προϊόντα καθώς επίσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Το μπλόκο που είχε στηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου ενισχύεται καθημερινά με αναμένονται περισσότερα τρακτέρ από τα Γιαννιτσά αύριο.
Sχεδιασμός Κατάληψης Λιμανιού Βόλου
Mέχρι αυτήν την Κυριακή αναμένονται νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα ενώ από τη Δευτέρα ξεκινούν δράσεις όπως η κατάληψη του λιμανιού του Βόλου τόσο από θάλασσα όσο και στεριά σε συνεργασία με αλιείς σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.
Στις 14 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται πανελλαδική σύσκεψη όπου εκπροσώποι όλων των μπλοκών θα λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με περαιτέρω δράσεις.
