Συγκινητική κηδεία της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά
Σε βαρύ και συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα,πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή (17/4) η κηδεία της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά. Η νεαρή κοπέλα εντοπίστηκε χωρίς ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε μια από τις κεντρικές πλατείες του Αργοστολίου.
Οι αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρονται να την άφησαν αβοήθητη στο σημείο όπου βρέθηκε.
Στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την αδικοχαμένη κοπέλα μέσα σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς θλίψης.
Η συγκλονιστική δήλωση του πατέρα της
Ο πατέρας της Μυρτούς μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», περιγράφοντας τη σημερινή ημέρα ως τη δυσκολότερη στη ζωή του. Ανέφερε ότι πίσω από τον θάνατο της κόρης του υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα στην Κεφαλονιά.
«Πραγματικά, είναι η πιο δύσκολη μέρα στη ζωή μου. Εύχομαι να μη συμβεί σε άλλον άνθρωπο αυτό το πράγμα που συνέβη σε εμένα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
“Μίλαγα με το παιδί μου κάθε βράδυ και του είπα “παιδί μου, αφού σου είπα πρόσεξε αυτό, πρόσεξε το άλλο…””, πρόσθεσε ο πατέρας αναφερόμενος στις συζητήσεις τους για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει.
Καταγγελίες για εγκληματικότητα
“Το μπλέξανε το παιδί μου”, είπε ο πατέρας αναφερόμενος στον χαρακτήρα και τις παρέες της κόρης του. “Δεν πίστευα ότι υπάρχει τέτοια εγκληματικότητα στην Κεφαλονιά με σχέδιο”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι δράστες είχαν οργανώσει τα πάντα ώστε να μην αποκαλυφθούν εύκολα.
“Είναι μια ομάδα οργανωμένη… Γλιτώστε με, να μην λοιδορούν το παιδί μου” τόνισε με ένταση ο γονέας.
Η χρήση δολώματος κατά τη διάρκεια οικονομικών συναλλαγών
Ο πατέρας ανέφερε επίσης πως η κόρη του χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα για οικονομικές συναλλαγές και πως οι κατηγορούμενοι έριξαν κάτι στο ποτό της που προκάλεσε σπασμούς και τελικά τον θάνατό της.
Iατροδικαστική εξέταση υπό διερεύνηση
Aν και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος αποδόθηκε σε καρδιακή ανακοπή, τα αίτια παραμένουν υπό διερεύνηση καθώς περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Οι αρχές ερευνούν καταγγελίες σχετικά με τη στάση των νεαρών που συνελήφθησαν: φέρονται όχι μόνο να μην βοήθησαν τη 19χρονη αλλά κι επιχείρησαν να καλύψουν τα ίχνη τους μετά το περιστατικό.
“Ένας από αυτούς φέρεται να παρέμεινε στο δωμάτιο ξενοδοχείου για καθαρισμό…” ανέφεραν πηγές σχετικά με τις ενέργειές τους μετά τον θάνατο της κοπέλας.
Aρνήσεις εμπλοκής από τους κατηγορούμενους
Aπό την πλευρά του, ένας εκ των κατηγορουμένων αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή υποστηρίζοντας ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν τη νεαρή γυναίκα ειδοποιώντας μάλιστα τις αρμόδιες αρχές όταν χρειάστηκε…
