Νετανιάχου: ‘Ο πόλεμος με το Ιράν συνεχίζεται’ – Συναγερμός για νέα στρατιωτικά πλήγματα (Βίντεο)

Νετανιάχου: “Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει” – Νέες προειδοποιήσεις για στρατιωτικά πλήγματα (Bίντεο)

Νέες Δηλώσεις Νετανιάχου για τη Σύγκρουση με το Ιράν

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανήλθε με νέες δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη σύγκρουση με το Ιράν, τονίζοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις για την ασφάλεια του Ισραήλ.Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ισραηλινή πολιτική απέναντι στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης παραμένει σταθερή και επανέλαβε πως το Ισραήλ δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τον Λίβανο όσο οι συνθήκες ασφαλείας απαιτούν την παρουσία του.

Απειλές από τον Νετανιάχου

Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινούς δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το ιρανικό καθεστώς έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και τόνισε πως η χώρα του θα συνεχίσει τις ενέργειές της ώστε να εμποδίσει το Ιράν από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, ανεξαρτήτως των συμφωνιών που μπορεί να υπάρξουν. «Το ιρανικό καθεστώς έχει δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα και η πολιτική μας είναι σαφής: Το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα, είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα και νέες προκλήσεις αναδύονται μπροστά μας», φέρεται να δήλωσε ο Νετανιάχου.

Επιπλέον, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του σχετικά με τις προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ που κατάφεραν να αποτρέψουν την Τεχεράνη από την κατοχή πυρηνικών όπλων. Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, σε επίσκεψή του σε αεροπορική βάση ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και έτοιμες για νέα επιθέσεις εναντίον του Ιράν αν κριθεί απαραίτητο.

“Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μαζί με τις παλιές προκλήσεις αναδύονται νέες. Οι παλιοί άξονες καταρρέουν ενώ σχηματίζονται νέοι.”

Πιθανότητα Στρατιωτικής Επιχείρησης

Όπως ανέφερε ο Νετανιάχου, μια πιθανή νέα στρατιωτική επιχείρηση θα στοχεύει στη διατήρηση της αεροπορικής υπεροχής καθώς και στην αντιμετώπιση των απειλών που θεωρούνται ότι προέρχονται από το Ιράν.Προειδοποίησε μάλιστα πως αν υπάρξει νέα στρατιωτική εμπλοκή η αντίδραση εκ μέρους του Ισραήλ θα είναι ακόμη πιο σφοδρή.

Ο υπουργός Άμυνας έστειλε επίσης μήνυμα προς την Τεχεράνη λέγοντας πως «το μακρύ χέρι του Ισραήλ» μπορεί να φτάσει σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή στόχο θεωρείται απειλή για τη χώρα τους.

Κύλιση στην κορυφή