Δηλώσεις Δημήτρη Νατσιού στη Βουλή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου που αφορά το βιομεθάνιο και τα περιορισμένα δίκτυα υδρογόνου, ο πρόεδρος της “Νίκης”, Δημήτρης Νατσιός, υποστήριξε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Ένα σκάνδαλο κουκουλώνετε δέκα θα εμφανίζονται. Η κυβέρνησή σας είναι καταδικασμένη σε μια διαρκή μετωπική σύγκρουση με τις αμαρτίες της με τελικό προορισμό τον εκτροχιασμό της και τον πολιτικό γκρεμό σας. Έφτασε λοιπόν η ώρα της αλήθειας. Η ανεξάρτητη ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη στην οποία κουνούσατε προ έτους το δάχτυλο για τα Τέμπη σάς έχει στριμώξει για τα καλά.Κατηγορεί δύο υπουργούς σας για ηθική αυτουργία σε απιστία», δήλωσε ο κ. Νατσιός.
Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Η τελευταία παραπομπή που σχετίζεται με κοινωνικές επιδοτήσεις έγινε πριν από 36 χρόνια στην περίπτωση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού. Ωστόσο τώρα έχουμε κάτι νέο: οι επιδοτήσεις στην Κρήτη αυξήθηκαν από 6 εκατομμύρια το 2018 στα 20 εκατομμύρια το 2020».
«Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς συνέβη αυτό το θαύμα αντί να μας κατηγορείτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτή η αύξηση έγινε ώστε «το βράδυ των εκλογών η Κρήτη να βαφεί μπλε στον εκλογικό χάρτη». «Αυτό συνιστά νοθεία και αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τη σπατάλη κοινοτικού χρήματος; Ο προϋπολογισμός; Δηλαδή ο λαός ή μήπως θα ζητήσετε πίσω τα χρήματα από τους “ληστοτρόφους”;» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της “Νίκης” τόνισε επίσης ότι οι παραιτήσεις των υπουργών δεν είναι αρκετές: «Πρέπει να επαναφέρετε την υπόθεση μέσω προανακριτικής στον φυσικό δικαστή. Τα κόλπα με τις εξεταστικές επιτροπές και οι ισχυρισμοί περί μη ποινικών ευθυνών του κ. Βορίδη πρέπει να σταματήσουν». Επίσης, διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση φοβάται μήπως αποκαλυφθεί προσωπική εμπλοκή σε αυτήν την υπόθεση.
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο θέμα του μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, εκφράζοντας ανησυχία μήπως μέχρι το τέλος της εβδομάδας κυρωθεί από τη Βουλή της Ανατολικής Λιβύης «το παράνομο μνημόνιο».Ρώτησε επίσης πότε σκοπεύει ο κ. Γεραπετρίτης να επισκεφτεί τη Λιβύη — μετά την ψηφοφορία ή αφού έχει γίνει ήδη ζημιά;
Τέλος, ο κ. Νατσιός ζήτησε ψήφο νόμου ώστε το μετόχι του Σινά στην Αθήνα να αποκτήσει καθεστώς νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και τόνισε πως οι μονές του Αγίου Όρους πρέπει να ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ: «Χρωστάμε στο Άγιον Όρος, δεν μας χρωστάει εκείνο», κατέληξε.