Ρόδος: Υπάλληλοι του Δήμου οργανώνουν μπλόκο σε κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς τουρίστες!

Χαλκιδική: Σοβαρός τραυματισμός 16χρονου από προπέλα σκάφους που οδηγούσε ο πατέρας του

Συγκέντρωση στο λιμάνι της Ρόδου ενάντια στο κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris»

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης, με σκοπό να μπλοκαριστεί η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris», το οποίο μεταφέρει Ισραηλινούς επιβάτες. Αυτή η κινητοποίηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Η νέα αυτή δράση θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, συγκεκριμένα στο παλιό εμπορικό λιμάνι, τη Δευτέρα (28/7), μισή ώρα πριν την αναμενόμενη άφιξη του πλοίου.

Η ανακοίνωση για την κινητοποίηση αναφέρει: «Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιουλίου 2025 (15:30) το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο Iris crown θα φτάσει στο λιμάνι της Ρόδου (παλιό εμπορικό λιμάνι – τελωνείο). Είναι το ίδιο πλοίο που πρόσφατα επισκέφτηκε τη Σύρο, όπου οι κάτοικοι αντέδρασαν συμβολικά απέναντι στην πολιτική γενοκτονίας που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου κατά των Παλαιστινίων. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες κατάφεραν να αποτρέψουν τον ελλιμενισμό του πλοίου, αναγκάζοντάς το να αποχωρήσει παρά τις περιοριστικές εντολές από το Λιμεναρχείο.»

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του και όλους όσους δεν μπορούν να ανεχτούν την ιδέα της σφαγής αμάχων και των ανθρωπιστικών κρίσεων που προκαλούνται από τις πολιτικές αυτές, καθώς επίσης εκείνους που επιθυμούν μια δίκαιη λύση για τους Παλαιστίνιους, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 15:00 τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Το μήνυμα μας είναι σαφές: αντιστεκόμαστε στην εγκληματική πολιτική του Νετανιάχου (ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας πολέμου από διεθνείς δικαστικούς φορείς) και στους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής. Δεν έχουμε καμία διαφορά με τους Ισραηλινούς ή Εβραίους συμπολίτες μας που καταδικάζουν αυτές τις πράξεις ή δεν συμμετέχουν σε αυτές.»

Scroll to Top