Σοκ στην Πλάκα: Η Έκρηξη και η Αλήθεια για την Εγκατάσταση Αερίου!

Νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την καταστροφική έκρηξη στην Πλάκα, καθώς‌ η οικοδομική άδεια⁤ του κτιρίου δεν περιλαμβάνει​ καμία αναφορά σε εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Όπως μεταδόθηκε από τον Alpha, η άδεια εκδόθηκε το 1979 και δεν έχουν καταγραφεί‌ τροποποιήσεις⁢ που να σχετίζονται με την εγκατάσταση, ‌ούτε για το διαμέρισμα ⁤που είχε μετατραπεί σε Airbnb.

Επιπλέον, το γεγονός ότι‌ η οικοδομική​ άδεια χρονολογείται⁣ από‍ το 1979 αποκλείει τη ‍δυνατότητα⁤ χαρακτηρισμού του⁣ κτιρίου ως νεοκλασικού.

Από την ημερομηνία έκδοσης της οικοδομικής άδειας μέχρι σήμερα, δεν φαίνεται να ⁤έχει γίνει κάποια τροποποίηση. Έτσι,‌ στα σχετικά έγγραφα⁤ δεν υπάρχει ​καμία αναφορά στην εγκατάσταση φυσικού αερίου, ούτε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του ⁣διαμερίσματος στον πρώτο όροφο ⁤όπου διέμεναν οι τέσσερις Αμερικανοί μέσω Airbnb.

«Η ​άδεια είναι από το 1979 και δεν⁤ έχουμε βρει στοιχεία ⁤για τυχόν επόμενες εργασίες στο κτίριο. Δεν θα⁢ μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ένα κτίριο θα κατέρρεε τόσο εύκολα λόγω⁢ μιας έκρηξης ‌φυσικού αερίου» δήλωσε στον Alpha ο κ.‌ Γραμματικογιάννης, αντιδήμαρχος Αθηνών και‍ πολιτικός ⁣μηχανικός.

Από την άλλη πλευρά, ‌ο κ. Αβραμίδης,​ πολιτικός μηχανικός και πραγματογνώμονας, σημείωσε: «Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι‌ η οικοδομική άδεια που έχουμε στα χέρια ‍μας ⁢δεν αντανακλά την πραγματικότητα.​ Αυτές οι⁢ λεπτομέρειες μπορούν να εντοπιστούν κατά τη διαδικασία αδειοδότησης. Για να εγκριθεί μια⁢ αίτηση για airbnb πρέπει πρώτα να έχει αξιολογηθεί⁤ η ασφάλειά⁣ του».

Κύλιση στην κορυφή