Από το πρωί της 22ης Οκτωβρίου, η Οικονομική Αστυνομία (ΔΑΟΕ) έχει ξεκινήσει επιχείρηση σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων πίτσας «Pizza Fan», λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ ύψους τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος από το 2022.
Η εν λόγω εταιρεία διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο που περιλαμβάνει πάνω από 100 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη της Pizza Fan και άλλων ανώτερων στελεχών της επιχείρησης, όπως λογιστές, προγραμματιστές και διαχειριστές των καταστημάτων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 500.000 ευρώ, πολυτελή αυτοκίνητα, κοσμήματα καθώς και πλήθος αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Οι έρευνες διεξάγονται τόσο σε καταστήματα όσο και σε οικίες των εμπλεκομένων από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, με τη συνεργασία της Α.Α.Δ.Ε. και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
