Αλ. Τσίπρας: Απορρίπτει τις κατηγορίες για ζητήματα “ηθικής τάξης

“Υπάρχουν πολλά άλλα για τα οποία μπορεί να με κατηγορήσει κανείς. Δεν θα ⁢με κατηγορήσει και ⁤δεν θα επιτρέψω να με κατηγορήσει κανείς ⁢για‌ ζητήματα ⁤ηθικής τάξης. ‌Όχι γιατί υπερασπίζομαι τον ​εαυτό ‍μου. ⁣Υπερασπίζομαι την ηθική ακεραιότητα‍ μιας ‍ολόκληρης παράταξης που μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, αλλά όχι για​ λαμογιά ή για σκάνδαλα, (δεν μπορεί να κατηγορηθεί) γιατί έβαλε με ‍μίζες ‌το δημόσιο χρήμα στα πανταλόνια”. Αυτή ήταν η δήλωση του​ προεδρεύοντος της Ελληνικής Αριστερής ⁣Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), Αλέξη​ Τσίπρα, κατά τη διάρκεια μιας⁤ τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Meganews από το Παρίσι.

“Η ‌διαφορά μας είναι ότι⁢ κάθε ⁣ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία προκειμένου​ να ανακάμψει η χώρα από την κρίση. Δεν ‌καταλήγει στις τσέπες ​μας. ⁤Εμείς δεν κάναμε απ’ ευθείας αναθέσεις ούτε κλειστούς διαγωνισμούς. Δεν δημιουργήσαμε το πελατειακό κράτος του ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να ⁤μοιράζουμε δεκαχίλιαρα σε φίλους⁣ και γνωστούς. Αυτή είναι η ουσιαστική‌ μας διαφορά”, πρόσθεσε.

Το⁢ παραπάνω απόσπασμα αποτελεί την κορύφωση της ‌απάντησης ⁣του προεδρεύοντος της ΕΛΑΣ ⁣σχετικά με τις επικρίσεις που ‌έχει δεχτεί τις​ τελευταίες 24 ⁤ώρες λόγω⁣ της ‌ψήφισης των Ποινικών Κωδίκων το 2019. “Αυτή η προσπάθεια διάδοσης λάσπης και συκοφαντίας έχει⁢ πολύ κοντά πόδια,⁤ και κάθε φορά που βρισκόμαστε μπροστά σε οικονομικά‍ ή κοινωνικά αδιέξοδα,⁢ ο κ.Μητσοτάκης επιστρέφει στην γνωστή ⁤αυτή τακτική”, ανέφερε‍ υπογραμμίζοντας ότι ​”η συκοφαντία⁣ είναι δίδυμη αδελφή ‍της ‍διαφθοράς”.

Μάλιστα, διερωτήθηκε: “Αν υπήρχε οποιαδήποτε υπόνοια εις βάρος μου⁤ ή της⁣ κυβέρνησή μου, πιστεύετε ότι ο κ.‌ Μητσοτάκης δεν θα είχε αναδείξει αυτήν την υπόθεση όλα αυτά τα 7,5 χρόνια που είναι πρωθυπουργός; Ιδίως ⁢όταν ήμουν αρχηγός‌ της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Εγώ λοιπόν⁤ μίλησα με ‍τον πιο αυστηρό τρόπο​ και επαναλαμβάνω:⁤ Αυτή ​η κατάσταση πρέπει⁢ να⁣ τελειώσει. Ή θα ‌μιλήσουμε με στοιχεία και ονόματα ή αλλιώς θα πω ​αυτό που‍ είπε η κυρία Μπακογιάννη: ⁣κλείστε το στόμα σας πουλάκια μου…”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εις ‌βάρος του, απάντησε:​ “Δεν ⁤ασχολούμαι με τον κύριο Γεωργιάδη, ​ο οποίος παραληρεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.⁢ Έχω πολιτικό⁣ αντίπαλο εδώ ‍- είναι αντιπρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία και υπουργός⁤ στην κυβέρνηση”.

Όσο ⁢αφορά την ψήφο των Κωδίκων λίγο πριν τη διάλυση του Κοινοβουλίου, αφού διευκρίνισε ότι δεν⁤ είχε παραιτηθεί ενώ η Βουλή ήταν ακόμη ανοιχτή, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως αν κι είχε προαναγγείλει εκλογές τότε ‍”υπήρχαν φωνές από τον νομικό‌ κόσμο καθώς επίσης πολιτικοί αντίπαλοι οι οποίοι καλούσαν την ⁢κυβέρνηση εκείνη τη ​στιγμή να μην αφήσει μια ‌τόσο σημαντική μεταρρύθμιση στα συρτάρια”.⁤ Μεταξύ αυτών ήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κύλιση στην κορυφή